LCB Kennisnavigator Multimodaal

LCB KENNIS NAVIGATOR I Multimodaal

Logistieke Innovatiekracht voor Internationaal Transport & Mobiliteit

i.s.m. Lean & Green Off-Road / Connekt en Topsector Logistiek

Donderdag 31 januari 2019 van 15:00 uur tot 18:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur)

Tilburg University – Warandelaan 2 – Tilburg

Bedrijven, universiteiten, hogescholen en overheid innoveren samen binnen het regionale programma NewWays Noord-Brabant i.s.m. het landelijke programma Lean & Green Off-Road. Met de extra inzet van maar liefst 15 Off-RoadRunners van Breda University of Applied Sciences bij verschillende verladers (fabrikanten) en vervoerders in Noord-Brabant zijn er de afgelopen maanden belangrijke innovaties gerealiseerd op het gebied van internationaal transport en mobiliteit. In de eerste LCB KENNIS NAVIGATOR worden de resultaten en directe toepassingen voor bedrijven gepresenteerd.

Programma:

  1. LCB omarmt NewWays Noord-Brabant en tekent samenwerkingsovereenkomst met Lean & Green Off-Road / Connekt en Topsector Logistiek.
  2. Succesvolle opschaling NewWays Noord-Brabant Joint Corridor Tilburg-Rzepin (POL) door Den Braven, Essers, GVT en Samsung. Van 1 naar 7 treinen per week.
  3. Off-RoadRunners zijn innovatieve alleskunners op Joint Corridors en presenteren:
    1. Innovatie Off-Modal: eenvoudige maar grote sprong van multimodaal naar synchromodaal transport voor verladers en vervoerders.
    2. Innovatie e-Joint Corridor: digitalisering internationaal transport met elektronische vrachtbrieven voor meer transparantie, meer vertrouwen en succesvolle opschaling van de samenwerking.
    3. Meeprofiteren van de collectieve innovatiekracht op internationaal transport en mobiliteit en eenvoudig en snel aansluiten bij succesvolle Joint Corridors zoals de Joint Corridor Tilburg-Rzepin (POL).
  4. Panelreflectie op de resultaten en de directe toepasbaarheid voor bedrijven door Ondernemers, Onderwijs, Onderzoek en Overheid.

U kunt zich hier inschrijven voor deze middag.