PostNL Pakketten Benelux B.V.

Lean & Green Logistics Award behaald op: 19 april 2012
Lean & Green Logistics 1e Star behaald op: 20 oktober 2015
Lean & Green Logistics 2e Star behaald op: 31 mei 2018

“Om voorbereid te zijn op een continue veranderende en duurzame toekomst, is PostNL voortdurend op zoek naar mogelijkheden verduurzamen van de logistieke processen. De samenwerking met Connekt en haar leden sluit goed aan op onze visie. En meer nog, de samenwerking tussen alle verschillende partijen van leverancier tot overheden is essentieel om hierin succesvol te zijn.”

Over PostNL Pakketten Benelux B.V.

De focus van PostNL ligt op de markt van post, pakketten en e-commerce in de Benelux, Duitsland, Engeland en Italië. PostNL Pakketten is marktleider in de Benelux op het gebied van B-2-C pakketbezorging. Dit een sterk groeiende markt door het opkomende E-commerce. Daarnaast richten wij ons op twee-mans distributie en palletvervoer om onze klanten de logistieke ondersteuning te bieden die nodig is voor succesvolle e-commerce activiteiten. Daarnaast heeft Pakketten een intern transportbedrijf dat voor de gehele PostNL organisatie groot transport ritten door de Benelux rijdt.

Duurzaam ondernemen bij PostNL Pakketten

Als groot logistiek bedrijf dat in een aantal Europese landen actief is, hebben onze activiteiten gevolgen voor het milieu. Om nu en op de lange termijn succesvol te blijven opereren, richten we ons – waar dat mogelijk is – op de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze voertuigen, gebouwen, materialen en innovaties. Het streven is om in onze markten het pakkettenbedrijf te zijn dat een tastbare bijdrage levert aan een duurzame wereld.

Door de ontwikkeling van nieuwe distributiediensten leveren we een bijdrage aan het realiseren van duurzame vitale steden. We beogen het aantal transporten in stadscentra te beperken door onze goederen samen te voegen met die van externe vervoerders. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe producten voor klanten en vervoerders in stadscentra – zoals degenen die werkzaam zijn in de renovatie-, bouw- of voedingssector – door nieuwe duurzame voertuigen te introduceren. We hebben een aantal stappen in die richting ondernomen:

  • Naast voertuigen die voldoen aan de hoogste Euro 5 en 6 normen zetten we ook in op het rijden met biogas, wat nauwelijks emissies veroorzaakt
  • We plaatsen zonnepanelen op al onze 18 sorteercentra voor pakketten in Nederland

Kijk voor meer informatie op www.postnl.nl

Tags
logistiekdienstverlener
PostNL
PostNL Postpakketten
PostNL Postpakketten Benelux
vervoerder
Published on
08 november 2016