Vlakglas Recycling Nederland

Lean & Green Personal Mobility Award behaald op: 20 oktober 2015

Over Vlakglas Recycling Nederland

Jaarlijks genereert de woning- en utiliteitsbouw duizenden tonnen aan vlakglasafval. De Stichting Vlakglas Recycling Nederland zet zich in voor het structureel en systematisch inzamelen en recyclen van dit vlakglasafval. De overheid toont hierin haar betrokkenheid door haar toestemming voor het mogen heffen van verwijderingsbijdrage op isolatieglas.

Vlakglas Recycling Nederland coördineert het systeem van landelijk inzamelen en recyclen van vlakglasafval. De Stichting begeleidt en instrueert deelnemende bedrijven en uitvoeringsorganisaties. Ze coördineert de heffing van de verwijderingsbijdrage op isolerend dubbelglas en is hét informatiepunt voor geïnteresseerden. Daarnaast verzorgt de Stichting voorlichting en promotie, en investeert ze in onderzoek en ontwikkeling van een zo efficiënt mogelijke logistiek en hergebruik van glas.

Vlakglas is een verzamelnaam voor verschillende glassoorten zoals isolatieglas, spiegels, veiligheidsglas, blank glas en interieurbeglazing. Het inzamelsysteem is bedoeld voor iedereen die met vlakglasafval te maken heeft: schilders, glaszetters, slopers, aannemers, glashandelaren, producenten, particulieren, etc.

De vlakglasinzameling gebeurt op verschillende manieren:

  • (Kosteloos) storten van kleine hoeveelheden vlakglas bij één van de VRN-inzamelpunten
  • Grotere hoeveelheden vlakglasafval storten bij één van de VRN op- en overslagstations (handelingstarief)
  • Een container huren voor eigen gebruik
  • Het tijdelijk plaatsen van container(s) bij renovatie- of sloopprojecten

Kijk voor meer informatie op www.vlakglasrecycling.nl

Published on
10 april 2017