Vlakglas Recycling Nederland

 


Lees hier het interview met Cor Wittekoek van Vlakglas Recycling

Lean & Green Award behaald op: 10 november 2011
Lean & Green Star behaald op: 12 november 2013
Lean & Green 2e Star behaald op: 18 mei 2017 Lees hier het interview met Louise Soares

“Duurzaamheid heeft niet alleen betrekking op zorgvuldig omgaan met het milieu. Maar ook op zorg voor continuïteit en groei van het bedrijf (winst, investeren), zorg voor het welzijn en de ontwikkeling van de medewerkers, zorg voor de omgeving en de medemens (voorkomen kinderarbeid in 3e wereldlanden en tegelijk lokale economie stimuleren).”

CO2-doelstelling 
De CO2-doelstelling van de stichting Vlakglas Recycling Nederland is om in 2013 een besparing van 25% op de CO2-uitstoot te realiseren.

Uitgevoerde maatregelen
De inzet van schepen ter vervanging van wegtransport, de inzet van LZV en kippertransport ter vervanging van combi en enkel transport, het werken met vaste routes voor de kooiaaptrailers.

Maatregelen 2e Star
Vlakglas Recycling Nederland heeft succesvol aangetoond:

 • In staat te zijn om CO2-emissies te berekenen conform rekenwijze van de 2e Star.
 • In staat te zijn voldoende data-nauwkeurigheid te realiseren.
 • Tenminste 20% CO2-reductie te hebben sinds nulmeting.
 • Een transportvloot te hebben met euronorm 4,57 (minimum 4,5).
 • Minimaal drie maatregelen te hebben opgesteld of genomen tot innovatie en/of samenwerking, waarvan in ieder geval twee met betrekking tot CO2-reductie:
  1. Optimaliseren van de vulgraad van de containers
  2. Optimaliseren transportroutes
  3. CO2-Barometer
  4. C02-certificaat te downloaden via Extranet

Over Vlakglas Recycling Nederland
Jaarlijks genereert de woning- en utiliteitsbouw duizenden tonnen aan vlakglasafval. De Stichting Vlakglas Recycling Nederland zet zich in voor het structureel en systematisch inzamelen en recyclen van dit vlakglasafval. De overheid toont hierin haar betrokkenheid door haar toestemming voor het mogen heffen van verwijderingsbijdrage op isolatieglas.

Vlakglas Recycling Nederland coördineert het systeem van landelijk inzamelen en recyclen van vlakglasafval. De Stichting begeleidt en instrueert deelnemende bedrijven en uitvoeringsorganisaties. Ze coördineert de heffing van de verwijderingsbijdrage op isolerend dubbelglas en is hét informatiepunt voor geïnteresseerden. Daarnaast verzorgt de Stichting voorlichting en promotie, en investeert ze in onderzoek en ontwikkeling van een zo efficiënt mogelijke logistiek en hergebruik van glas.

Vlakglas is een verzamelnaam voor verschillende glassoorten zoals isolatieglas, spiegels, veiligheidsglas, blank glas en interieurbeglazing. Het inzamelsysteem is bedoeld voor iedereen die met vlakglasafval te maken heeft: schilders, glaszetters, slopers, aannemers, glashandelaren, producenten, particulieren, etc.

 

Kijk voor meer informatie op http://www.vlakglasrecycling.nl/

 

Tags
30037
logistiekdienstverlener
vervoerder
Vlakglas
Vlakglas Recycling
Vlakglas Recycling Nederland
Published on
09 november 2016