Vlakglas Recycling Nederland


Lees hier het interview met Cor Wittekoek van Vlakglas Recycling

 

Lean & Green Logistics Award behaald op: 10 november 2011
Lean & Green Logistics Star behaald op: 12 november 2013
Lean & Green Logistics 2e Star behaald op: 18 mei 2017 Lees hier het interview met Louise Soares

“Duurzaamheid heeft niet alleen betrekking op zorgvuldig omgaan met het milieu. Maar ook op zorg voor continuïteit en groei van het bedrijf (winst, investeren), zorg voor het welzijn en de ontwikkeling van de medewerkers, zorg voor de omgeving en de medemens (voorkomen kinderarbeid in 3e wereldlanden en tegelijk lokale economie stimuleren).”

Over Vlakglas Recycling Nederland
Jaarlijks genereert de woning- en utiliteitsbouw duizenden tonnen aan vlakglasafval. De Stichting Vlakglas Recycling Nederland zet zich in voor het structureel en systematisch inzamelen en recyclen van dit vlakglasafval. De overheid toont hierin haar betrokkenheid door haar toestemming voor het mogen heffen van verwijderingsbijdrage op isolatieglas.

Vlakglas Recycling Nederland coördineert het systeem van landelijk inzamelen en recyclen van vlakglasafval. De Stichting begeleidt en instrueert deelnemende bedrijven en uitvoeringsorganisaties. Ze coördineert de heffing van de verwijderingsbijdrage op isolerend dubbelglas en is hét informatiepunt voor geïnteresseerden. Daarnaast verzorgt de Stichting voorlichting en promotie, en investeert ze in onderzoek en ontwikkeling van een zo efficiënt mogelijke logistiek en hergebruik van glas.

Vlakglas is een verzamelnaam voor verschillende glassoorten zoals isolatieglas, spiegels, veiligheidsglas, blank glas en interieurbeglazing. Het inzamelsysteem is bedoeld voor iedereen die met vlakglasafval te maken heeft: schilders, glaszetters, slopers, aannemers, glashandelaren, producenten, particulieren, etc.

 

Kijk voor meer informatie op http://www.vlakglasrecycling.nl/

 

Tags
30037
logistiekdienstverlener
vervoerder
Vlakglas
Vlakglas Recycling
Vlakglas Recycling Nederland
Published on
09 november 2016