Hoe word ik Lean & Green?

 

Proces

Het proces om de Lean & Green Award, 2e of 3e Ster te behalen, bestaat uit de volgende drie stappen: aanmelden, opstellen PvA en de externe toetsing.

1. Aanmelden

De eerste stap op weg naar de Lean & Green Award is door uw organisatie bij ons aan te melden. U kunt zich aanmelden door een ingevuld en ondertekend intakeformulier naar ons toe te sturen. Zowel het intakeformulier als het reglement behorende bij het lidmaatschap van het Lean & Green Logistics Award programma is onderstaand te downloaden. Een ingevuld en ondertekend intakeformulier kunt u per mail naar ons toesturen. Na ontvangst van uw intakeformulier ontvangt u van ons per mail een ontvangstbevestiging.

2. Opstellen Plan van Aanpak

Na goedkeuring door Connekt en ondertekening van het Lean & Green lidmaatschapsovereenkomst gaat een organisatie aan de slag met het Plan van Aanpak om de Award te behalen. In dit PvA beschrijft een organisatie op welke manier de doelstellingen van Lean & Green worden bewerkstelligd. Aan de inhoud van het Plan van Aanpak zijn een aantal criteria gebonden. Naast het PvA dient ook het dashboard te worden opgesteld. Hierin zijn de berekeningen en besparingseffecten ingevuld. Zowel het PvA als het bijhorende Dashboard kunt u per mail toesturen. Onderstaand kunt u het Format voor het PvA en het dashboard downloaden. Op de pagina met downloads vindt u aanvullende documenten en links die u kunnen ondersteunen bij het opstellen van het Plan van Aanpak.

3. Toetsing

Wanneer u het PvA aan ons heeft toegezonden, controleren wij het document op volledigheid. TNO voert vervolgens een inhoudelijke en onafhankelijke toetsing uit over de documenten. De toetsingsmomenten zijn gekoppeld aan de award uitreikingen; halverwege en aan het einde van een kalenderjaar. Na toetsing (maximaal 3 keer) en goedkeuring van het plan van aanpak door TNO en Connekt behaalt een organisatie de betreffende Award of Star. Uw organisatie wordt tevens opgenomen in de Lean & Green community en mag het Lean & Green logo voeren. Daarnaast krijgt u toegang tot de online monitoringsapplicatie.

Alle contact tussen TNO en een Lean & Green koploper verloopt via Connekt. U wordt verzocht vragen of opmerkingen richting TNO via Connekt te laten verlopen; direct contact wordt door TNO niet beantwoord.

Klik hier voor alle benodigde formulieren voor Lean & Green Logistics

Begeleiding

Wanneer het intakeformulier is verwerkt, nemen we contact met u op om te kijken of u al vragen of opmerkingen (zowel qua inhoud als qua proces) heeft waarmee we u kunnen helpen.

Wanneer u het PvA aan ons heeft toegezonden, controleren wij het document op volledigheid. Indien noodzakelijk stellen we u uiteraard in de gelegenheid het document aan te passen. Op de pagina met downloads vindt u aanvullende documenten en links die u kunnen ondersteunen bij het opstellen van het Plan van Aanpak. Voor begeleiding bij het schrijven van uw PvA kunt u terecht bij onze preferred suppliers EVO en TLN. Onderstaand vindt u de contactgegevens van de aanspreekpunten binnen de beide organisaties. Een andere mogelijkheid die door organisaties wordt gekozen is om studenten te laten helpen in de vorm van een stage- of afstudeeropdracht.

EVO: Ton Mooren, Tel: 06 55 71 65 73, E-mail sturenLink naar website

TLN: Erik Busser, Tel: 088 45 67 146, E-mail sturenLink naar website

More information
Jeroen Meijer
leanandgreen@connekt.nl
+31 (0)15 251 65 65