logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

03 nov 2014

Star

LEAN & GREEN Award

09 nov 2011

LEAN & GREEN Deelnemer

09 apr 2014

Over C&A Nederland

Over C&A Nederland 

Het verhaal van het modebedrijf C&A begon precies 170 jaar geleden in 1841 in het Nederlandse stadje Sneek. Wat begon als een klein textielhandelsbedrijfje is uitgegroeid tot één van de belangrijkste Europese fashionretailers met ruim 1400 winkels in 19 Europese landen en meer dan 35.000 medewerkers. C&A opent in september haar 130ste filiaal in Nederland. C&A Europa maakt onderdeel uit van Cofra Holding AG. 

Milieubescherming is bij C&A altijd in de mode! Terwijl het bij C&A om mode gaat, is duurzaamheid niet bepaald een nieuw modefenomeen. Het zit in de genen van onze onderneming. Milieubescherming vormt een elementair onderdeel van de sociale verantwoording van C&A. Al meer dan 20 jaar geleden hebben wij onze duurzame betrokkenheid voor het milieu vast verankerd in onze ondernemingsstructuren, door de werkgroep Milieu op te richten. Deze werkgroep houdt zich sindsdien onder meer bezig met thema’s als afvalvermijding, recycling en energiebesparing. Dit werd vervolgd met samenwerkingsverbanden met milieuorganisaties. In 1995 werd de C&A-gedragscode ontwikkeld, waarin zowel de sociale als ook de ecologische normen in de leveringsketen zijn vastgelegd. Onze strategie bij de milieubescherming is gericht op twee hoofddoelen: 

  1. vermindering van ons totale energieverbruik in alle relevante sectoren – van transport tot en met de productpresentatie – doorefficiëntieverhogendemaatregelen én 
  2. dekking van de resterende energiebehoefte door CO2-arme, duurzame energiebronnen.

 

Kijk voor meer informatie op www.c-and-a.com 

Waarom Lean & Green?

Naast de maatregelen om de CO2-uitstoot te reduceren, neemt C&A Nederland ook nog verdere initiatieven ter bescherming van het milieu. Recent voorbeeld hiervan is de aanschaf van 13 nieuwe Euro-5-vrachtauto’s, geheel in lijn met de nieuwe normen.