logo

Contactpersonen

person

Voornaam Achternaam

Function

Star

LEAN & GREEN 2e Ster

03 nov 2014

Star

LEAN & GREEN 1e Ster

14 mei 2014

Star

LEAN & GREEN Award

07 nov 2012

LEAN & GREEN Deelnemer

14 apr 2013

Over Unilever Nederland

Unilever heeft meer dan 400 merken, met een wereldwijde omzet van € 46,5 miljard in 2011. Unilever is het grootste bedrijf in fast moving consumer goods in de Benelux. In Nederland, een van Unilevers twee moederlanden – het andere is Engeland – worden ongeveer 40 merken op de markt gebracht. In de Benelux zijn drie business units actief. Dit zijn de business units Foods (voedingsmiddelen), Home and Personal Care (huishoudelijke en persoonlijke verzorging) en Unilever Food Solutions (professionele markt voor voedingsmiddelen). 

Kijk voor meer informatie op http://www.unilever.nl/duurzaamleven 

Waarom Lean & Green?

Jannie van Andel is Supply Chain Development Manager bij Unilever en maakt deel uit van het Supply Chain leiderschapsteam in de Benelux. In haar rol is ze met haar team verantwoordelijk voor project en programma management in de Unilever Benelux Supply Chain.

Welke rol speelt duurzaamheid in jouw organisatie?
Onze ambitie is om in 2020 de milieu-impact van onze producten in de waardeketen te halveren. Ik ben trots om bij een bedrijf te mogen werken dat zich inzet om wereldwijd de gezondheid en welzijn van de mensen te verbeteren. De bijdrage vanuit de Supply Chain zal voornamelijk bestaan uit het bundelen van volume en activiteiten in de End2End Supply Chain en door efficiëntere goederenbewegingen waardoor er minder vrachtwagens op de weg nodig zijn.

De sleutel tot succes om een dergelijke reductie te kunnen behalen is samenwerking tussen alle partijen in de keten en het consolideren van volumes. Maar samenwerking komt niet zo maar tot stand. Vertrouwen tussen de verschillende partijen en ontwikkeling van nieuwe business modellen zullen samenwerking mogelijk moeten maken. Het Lean & Green initiatief sluit hier prima bij aan en kan bijdragen bruggen te slaan tussen partijen om de milieu impact te reduceren.

Mijn persoonlijke bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelstellingen is mijn inzet om de gestelde doelen ook te vertalen naar mijn persoonlijke situatie om zo bewust mogelijk om te gaan met het verduurzamen van mijn leefomgeving.

Wat is jouw persoonlijke ambitie als Lean & Green ambassadeur?
Ik wil me sterk maken voor samenwerkingsinitiatieven in de supply chain. Dit doe ik onder andere door mijn voorzitterschap van de FNLI supply chain commissie, waar we al veel initiatieven ontplooien samen met de verladers. Dat kan nog meer en intensiever en daar zie ik een prachtige rol voor Lean and Green. Want de kracht van het L&G-netwerk is samenwerking in de breedste zin van het woord. Verder wil ik samen met Liane Philipsen het thema horizontale en verticale samenwerking in de keten graag een stap verder brengen. Niet alleen in Nederland, maar ook over de grens.