Duurzaam transport: Een bliksemstart in CO2 reductie voor transport en logistiek bedrijven

Op dinsdag 12 en donderdag 14 mei starten we een pilot met de eerste twee online Fast Lane Sessies over CO2 reductieprogramma Lean & Green en data-analysetool BigMileTijdens deze introductie sessies informeren wij over het groeiende belang om als logistiek bedrijf jouw CO2-footprint te kunnen meten en hoe een deelname aan CO2-reductieprogramma Lean & Green je daarbij kan helpen 

Erkenning van jouw duurzame projecten 

Tijdens deze online sessie informeren wij je over hoe je als bedrijf een uitgebreide CO2 analyse krijgt van jouw eigen logistieke data kunt krijgen. Deze CO2 analyse is bovendien een belangrijke stap richting de erkenning voor jouw duurzame resultaten: een Lean & Green Star (of Stars). Doel van deze pilot is dan ook om jou in korte tijd naar een CO2-analyse èn een felbegeerde Lean & Green Star te begeleiden.  

Gelijk van start met duurzaam ondernemen 

Deelnemers aan deze pilot kunnen naast de Fast Lane Sessies direct aanspraak maken op een eigen ‘Kick-off Sessie’. Heb je de ‘Fast Lane Sessie’ bijgewoond? Dan mag je aanspraak doen op een persoonlijke Kick-off Sessie’. Een ‘Kick-off Sessie wordt per bedrijf ingericht en biedt de gelegenheid om met alle interne (en eventueel externe) belanghebbende van start te gaan met het project Lean & Green en BigMileStaat duurzaamheid bovenaan jullie agenda? Dan kan jouw logistiek manager, planner (en/of data-analist), duurzaamheidsmanager (of CSR) en financieel manager gelijk van start gaan met dit CO2 reductieprogrammaSamen slaan wij de handen ineen om direct de kansen en uitdagingen in kaart te brengen en intern draagvlak te creëren voor het verduurzamen van jouw logistieke processen.   

 LET OP: beperkt aantal plaatsen beschikbaar! 

De sessies zijn speciaal bedoeld voor bedrijven die deelname aan Lean & Green en de inzet van BigMile overwegen. Aanmelden voor deze sessies kan tot en met maandag 11 mei. Er is per sessie plek voor maximaal 7 bedrijven (max. 2 personen per bedrijf). Dit kunnen zowel logistiek dienstverleners, verladers als expediteurs en terminals zijn. Klik op onderstaande data om meer te lezen over de online ‘Fast Lane Sessie’ en schrijf je direct in. 

Dinsdag 12 mei | 13.00 – 14.30 uur 

Donderdag 14 mei | 9.30 – 11.00 uur 

Voor bedrijven die al deelnemer zijn van Lean & Green maar wel graag een stap willen zetten met BigMile richting een (volgende) Star zullen we op een later moment vergelijkbare sessies gaan inrichten. Mocht je hier direct interesse in hebben, neem dan contact op met Dirk van der Lee via dirk.vanderlee@connekt.nl 

Wat is BigMile?  

BigMile is ontstaan vanuit Lean & Green. Want CO2-footprints maken, dat was vreselijk ingewikkeld. Kon dat niet geautomatiseerd worden? Bij de ontwikkeling van een dergelijk systeem bleek dat hierdoor ook verbeterpotentieel zichtbaar werd. En toen we het in de praktijk testten, kregen bedrijven zelfs nóg meer inzichten dan voorzien, door elkaars footprints met elkaar te vergelijken. Om deze methode voor iedereen toegankelijk te maken, werd BigMile gestart. Zo ligt een minimale footprint en maximale winst voor iedereen binnen handbereik. 

comments

comments for this post are closed