28 jan

Kennissessie 28 januari | Lean & Green en Vattenfall – Fossielvrije transportsector

Inleiding

Kennisdelen is een belangrijk onderdeel van het Lean & Green programma. In een reeks korte kennissessies behandelen en bespreken we dan ook actuele thema’s. Dit doen wij met behulp van ervaringsdeskundigen, experts en partners op het gebied van verschillende, interessante onderwerpen. Want door samen te werken bereiken we meer! 

Bij de online kennissessie van 28 januari slaan het CO2-reductieprogramma Lean & Green en energieleverancier Vattenfall haar handen ineen. Want als het gaat om de elektrificatie van transport en het verduurzamen van jouw warehousing hebben Lean & Green en Vattenfall samen behoorlijk wat kennis in huis om de logistieke sector te inspireren en activeren. Met praktijkvoorbeelden van heuse ‘klimaatondernemers’ binnen de transport- en opslagsector kun je zien hoe succesvol ondernemen en de ecologische voetdruk verkleinen perfect samengaat. In deze sessie nemen wij je dan ook graag mee in de mogelijkheden. 

De verduurzaming van de logistieke keten 

Het verduurzamen van jouw organisatie: waar start je nu eigenlijk? En welke aspecten moet je meerekenen om tot een waardevolle CO2 footprint berekening te komen? In het eerste deel van deze kennissessie geeft Lean & Green je een introductie in hoe je jouw CO2 meting kunt inzetten om de CO2reductie zo goed mogelijk te meten. Want reduceren, dat begint met metenDoor mee te doen aan het CO2-reductieprogramma kun je bovendien ook erkenning krijgen voor jouw behaalde, duurzame resultaten. 

Elektrificatie en duurzame energie 

Tijdens het tweede deel van de sessie zal Vattenfall hun visie delen over hoe zij hun ambitie willen realiseren om binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk willen te maken. Daarnaast bieden ze inzicht in hoe hun bestaande oplossingen aansluiten op de uitdagingen dibinnen de logistieke sector spelen als het gaat om het besparen van de CO2-uitstoot. Want welke duurzaamheidsoplossingen zijn er zoal als het gaat om het verbruik, zelf opwekken en het inkopen van bijvoorbeeld jouw energie? En hoe staan de zaken ervoor als het gaat om elektrisch vervoer in de transportsectoren welke ontwikkelingen voorzien zij? 

Het programma: 

13.00 uur: Inleiding Gijsbert Siertsema (Director of Communications Vattenfallen voorstellen sprekers  

13.05 uur: Presentatie Dirk van der Lee (Projectmanager Lean & Green) over meten en data-analysetool ‘BigMile’  

13.25 uur: Jocco Nieuwenhuis (Sectorlead Industrie en Transport & Opslag) – ‘Op weg naar een fossielvrije transport sector’  

14.10 uur: Pieter van Ommeren (Directeur E-mobilty InCharge Vattenfall) – ‘Elektrisch vervoer(t)’  

14.30 uur: Einde sessie + mogelijkheid vragen te stellen 

 

Meld je hieronder aan voor deze online kennissessie. 

 

Onze volgende kennissessie 

Is er een thema dat je graag behandeld zou zien? Of ben je geïnteresseerd in de maatregelen die een specifieke deelnemer aan ons programma heeft genomen? De Lean & Green community is bedoeld om kennis te delen en elkaar te inspireren. Laat ons daarom weten over welk onderwerp je meer zou willen horen! Neem contact dan contact op met Alex Matatula en via alex.matatula@connekt.nl. 

Tijdschema

13.00 - 14.30 uur Kennissessie

Inschrijven

3563

Aanmelden Kennissessie 28 januari

comments

comments for this post are closed