5 mrt

Lean & Green Off-Road: Joint Corridor-sessie voor Spanje en Polen

Inleiding

Frans Timmermans kiest voor Off-Road. Jullie ook?

‘Om Europa tegen 2050 CO₂-neutraal te maken zal volgens Timmermans driekwart van alle goederenvervoer over de weg geleidelijk aan naar het spoorvervoer en het watertransport (vooral de binnenvaart en kustvaart) moeten worden overgeheveld (de modal shift).’

Lean & Green Off-Road richt zich op (synchromodaliteit) het ontwikkelen en opschalen van Joint Corridors om beschikbaarheid, schaalbaarheid, bereikbaarheid én duurzaamheid te realiseren. Het programma bereikt dit door het faciliteren van samenwerking tussen verladers, vervoerders, dichtbij de ondernemers in hun eigen regio, met toegankelijke tools.

Op donderdag 5 maart zijn verladers en vervoerders – met volume op Spanje en Polen – uitgenodigd om zich te laten informeren over één van de volgende Joint Corridors. Naast bestaande corridors verkennen we ook graag nieuwe verbindingen.

Aansluitend vindt het Spoorcafé plaatst, waar u alle kopstukken uit de spoorsector kunt ontmoeten en ook in gesprek kunt gaan over andere bestemmingen. Het Spoorcafé zal in het teken staan van het opschalen & digitaliseren van spoorgoederencorridors ten behoeve van de logistieke keten.

 

Joint Corridor NL-Polen

September 2017 werd de Joint Corridor Tilburg- Rzepin gelanceerd. Samsung SDS maakte samen met logistiek dienstverleners H.Essers en GVT een doorbraak in de distributie van goederen tussen Noord-Brabant en Polen. Dankzij de ontwikkeling van een gezamenlijke corridor over het spoor en de weg halen zij 80% van het vervoer tussen Brabant en Polen van de weg, met alle economische en maatschappelijke voordelen van dien. Inmiddels rijdt de trein 5 keer per week en zijn

Spreker:

  • wordt nog kenbaar gemaakt

April 2019 startte Schavemaker Logistics & Transport met een directe treinverbinding tussen Katy Wroclawskie (Polen) en de haven van Moerdijk. De totale transittijd tussen de beide terminals bedraagt 30 uur. De terminal in Katy Wroclawskie ligt ongeveer 10 kilometer van Wroclaw en vormt een belangrijke schakel op de routes tussen Centraal- en West-Europa en van en naar China. De dienstregeling van de spoorverbinding sluit onder meer aan op het vaarschema van A2B-online vanuit Moerdijk naar het Verenigd Koninkrijk.

Spreker:

  • Susanne Dirksen, Schavemaker

 

Joint Corridor NL-Spanje
Sinds mei 2019 rijdt CoolRail, een gekoelde trein tussen Nederland en Spanje Het doel van CoolRail is om het transport van verse levensmiddelen efficiënter en duurzamer te maken. Het is een directe treinverbinding tussen Valencia en Rotterdam, met drie maal per week dedicated treinen. CoolRail is het initiatief van Euro Pool System.

Sprekers:

  • Fred Lessing, CoolRail/EPS
  • Willem Louwen, logistiek adviseur te Zaragoza

 

Nu aanmelden

Wil je hier graag bij zijn? Stuur dan een e-mail aan Caroline Koiter.

Tijdschema

13.15 uur Ontvangst
13.30 uur Joint Corridors Polen - Presentaties & Verkenning mogelijkheden
15.00 uur Pauze
15.30 uur Joint Corridor Spanje - Presentaties & Verkenning mogelijkheden
17.00 uur Afsluiting, netwerkborrel Spoorcafé
17.45 uur Start lezing Spoorcafé

comments

comments for this post are closed