Inleiding

Gezien de verscherpte maatregelen die zijn aangekondigd zijn ook wij genoodzaakt om de opzet van de Lean & Green Summit te herzien. Dit uiteraard om jouw -maar ook onze- gezondheid te waarborgen. We gaan het dan wellicht iets anders inrichten, maar jouw aanwezigheid in de (online) gesprekken is zeker gewenst!

Online te volgen van 12-30 oktober
Tijdens de jaarlijkse Lean & Green Summit vieren we met elkaar de hoogtepunten van het afgelopen jaar en kijken we vooruit naar de uitdagingen rond zero emissie. Dit jaar zal, in verband met corona, de Summit op een andere manier vormgegeven worden. Natuurlijk willen we wel heel graag met elkaar het gesprek aangaan over de verschillende, duurzame ontwikkelingen binnen de logistieke sector. Deze maand staat in het thema van ‘De waarde van duurzame logistiek’. We gaan gedurende de laatste drie weken van oktober digitaal met elkaar het gesprek aan.

Bekijk hier de videoreportage van de afgelopen Summit

Een wekelijks thema
Elke week zullen wij verschillende video’s online plaatsen waarin deelnemers, maar ook niet-deelnemers aan het programma hun visie over onze drie thema’s (stadslogistiek, modal shift en logistieke ketens) laten horen. Laat je inspireren door het online gesprek via onze LinkedIn pagina en praat mee. Aan het einde van de thema week delen we de bevindingen op onze website en een nieuwsbrief special.

 

Week van de Modal Shift
12-18 okt

Ook hier is het startpunt een interessante stelling. Van bewustwording rondom multimodale initiatieven tot de meerwaarde van mainports. Onder andere ING en Electrolux delen wat zij zien gebeuren omtrent het maken van de modal shift. Aanvullend zullen Nedcargo, Swinkels Family Brewers en Moonen Packaging hierop aanhaken.

Week van de Logistieke Ketens
19-25 okt

 

Hoe zet het nu met de kennis van de logistieke ketens? Hebben we genoeg data beschikbaar en weten mensen wel hoe producten uiteindelijk in de winkels belanden? In deze laatste week geven Rabobank en Chep het startsein in wat ze weten van het optimaliseren van logistieke ketens. Suikerunie, Bleckmann en DHL vertellen hierop aansluitend of meer kennis inderdaad de oplossing is voor het verduurzamen van de gehele logistieke keten.

Week van de Stadslogistiek
26-30 okt

Op basis van verschillende stellingen gaan we deze week virtueel het gesprek met elkaar aan. Ons startpunt zal een stelling vanuit o.a. DHL en Gemeente Haarlem zijn. Want hoe denken we over het gebruik van onze waterwegen en zijn alternatieve voertuigen de oplossingen? Lekkerland, Cornelissen en Vos Logistics delen hun kennis en ervaring hierin.

Aanmelden
Wil je graag meer te weten komen over de kennis en ervaringen van bovenstaande onderwerpen en bedrijven? Volg ons gedurende deze weken zeker op LinkedIn en schrijf je in voor onze nieuwsbrief (zie onderaan de pagina). Zo mis je niets!

comments

comments for this post are closed