25 mrt

Verduurzaming door de modal shift: hoe breng je vracht van de weg naar water en/of spoor?

Inleiding

In samenwerking met onze partners van Joint Corridors Off-Road (‘Off-Road’) organiseren wij op 25 maart een online evenement rondom de modal shift. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van beide partijen en de impact van een modal shift kan dan ook een mooie CO2-reductie opleveren. Dit is dan ook de basis waarop Off-Road en Lean & Green een verdere samenwerking zijn aangegaan. Tijdens dit evenement krijg je een kijkje in de voordelen en uitdagingen die een modal shift met zich mee kunnen brengen.

Door het verminderen van het aantal wegkilometers kunnen we de CO2-uitstoot terugdringen. Dit is dan ook één van de maatregelen die deelnemers binnen het programma van Lean & Green vaak nemen. Door in te zetten op zogenoemde ‘Joint Corridors‘ zorgt Off-Road ervoor dat bedrijven multimodale samenwerkingen aan kunnen gaan. Zo brengen ze de verschuiving van individueel wegtransport naar collectief synchromodaal transport teweeg. 

Voor wie is het bedoeld? 

Met het modal shift evenement brengen we onder de aandacht wat de mogelijkheden zijn, welke ervaringen bedrijven hiermee hebben en wat de resultaten zijn. Wil je dus aan de slag gaan met transport over water en/of spoor, maar weet je nog niet zo goed hoe? Of wil je jouw organisatie verder verduurzamen en ben je benieuwd hoe een modal shift je daarbij kan helpen? Meld je dan voor dit evenement aan. 

Wat kun je verwachten? 

Tijdens dit evenement delen we naar aanleiding van een aantal praktijkvoorbeelden hoe je de modal shift kunt maken en wat daar zoal bij komt kijken. Onderstaand globaal de agenda: 

 • 15.50 – 16.00 | Digitale inloop 
 • 16.00 – 16.15 | Introductie Lean & Green NL
  Tijdens deze introductie vertellen we kort meer over het Lean & Green programma. We nemen je mee in de laatste ontwikkelingen en samenwerkingen.
 • 16.15 – 16.30 | Introductie Joint Corridors Off-Road
  Aanvullend kom je meer te weten over hoe Joint Corridors Off-Road werkt en met wie zij zoal samenwerken. 
 • 16.30 – 16.55 | Praktijkvoorbeeld West Brabant Corridor
  Samen met Remon Versteijen (BTT Multimodal Container Solutions ) gaan we in op de ervaringen en learnings op de West Brabant Corridor. Deze succesvolle corridor is een samenwerking tussen BTT, MCT, OCT en de Havenbedrijven Rotterdam en Moerdijk. Aan het einde van dit voorbeeld is er kort de tijd voor inhoudelijke vragen. 
 • 17.00 – 17.25 | Praktijkvoorbeeld Joint Corridor Tilburg- Rzepin (Polen)
  Gert-Jan Rombouts (Bostik Benelux) deelt zijn ervaring over de Joint Corridor richting Polen met samenwerkingspartners als GVT, Samsung en H.Essers . Naast economische en maatschappelijke waarden, zal Gert-Jan ook ingaan op de innovatiekracht van deze corridor. Aan het einde van dit voorbeeld is er kort de tijd voor inhoudelijke vragen. 
 • 17.25 – 17.30 | Afsluiting, additionele vragen en vervolgacties 

Aanmelden 

Ben je geïnteresseerd in dit evenement? Aanmelden kan via onderstaand formulier. 

Tijdschema

16.00-17.30 Verduurzaming door de modal shift

Inschrijven

Aanmelden verduurzaming door modal shift

comments

comments for this post are closed