LET OP: De Top 100 Logistiek Dienstverleners 2021 komt eraan!

De Top 100 Logistiek Dienstverleners komt er weer aan. De lancering staat voor 17 juni op de planning en alle onderdelen omtrent de lancering worden momenteel in gang gezet. Duurzaamheid speelt een terechte rol in deze Top 100 en meedoen aan het Lean & Green programma is daarin een pre. Ben jij dus deelnemer aan ons programma en hebben jullie afgelopen jaar mooie ontwikkelingen meegemaakt? Grijp dan jouw kans om een mooie plek te bemachtigen op deze lijst. 

Stond je vorig jaar al in deze Top 100 en heb je wellicht flinke stappen ondernomen? Dan is het zeker de moeite waard om te kijken of je kunt stijgen op de ranglijst. Want een plekje hogerop kan natuurlijk een prachtige bevestiging zijn van jullie behaalde resultaten. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten, mocht je een plek willen bemachtigen op deze lijst? 

De belangrijkste beïnvloedingfactoren 

Uiteraard heeft de bedrijfsgrootte (omzet, aantal medewerkers en aantal m2) grote invloed op jouw positie op de lijst. Maar er zijn ook andere factoren die effect hebben op een felbegeerde plek op deze lijst, zoals duurzaamheid, warehousing en ketenregie. We nemen je mee in een aantal van deze factoren: 

1. Innovatie in duurzaam transport  

Welke innovaties heb je toegepast als het gaat om de verduurzaming van jouw transport? Dit is dan uiteraard ook gebaseerd op deelname aan ons Lean & Green programma. Ben je deelnemer, dan heb je waarschijnlijk al mooie stappen ondernomen die perfect hierbij aansluiten. 

2. Innovatie in duurzame warehousing transport. 

Heb je jouw warehousing meegenomen in het verduurzamen van jouw gehele logistieke organisatie? Top, want dat is zeker ook van invloed op jouw plek in de ranglijst. Ons programma neemt warehousing ook mee in de berekeningen, maar in dit geval zal dit gebaseerd zijn op BREEAM certificatie Nederlandse warehouses. 

3. Innovatie logistieke arbeid en scholing 

Hoe ga je met jouw medewerkers om? Geef je ze genoeg kansen om zich te ontwikkelen? En ben je ook bezig met hoe je het jouw medewerkers zo makkelijk mogelijk kunt maken hun werk te doen? Dit zal gebaseerd zijn op basis van een enquête onder de logistiek dienstverleners. 

4. Innovatie smart warehousing processen 

Robotisering, AI, mechanisatie en de samenwerking van deze factoren met jouw medewerkers (men-machine). Er zal worden gekeken naar in hoeverre jouw bedrijf hiermee bezig is en wat je zoal hebt gedaan. 

5. Innovatie in ketenregie 

Ben je bezig geweest met het verbeteren van jouw prestaties richting jouw klanten? Om een mooie plek op de Top 100 te bemachtigen zal gekeken worden naar de inzet van jouw Supply Chain Management. 

6. Innovatie gebruik digitale platforms  

Het voorgaande jaar is goed gebleken hoe belangrijk digitalisering is, ook binnen de logistieke sector. Daarom kijken ze ook naar in welke mate de inzet van interne en externe logistieke IT-platforms bij jouw bedrijf heeft plaatsgevonden. 

Webinar onthulling Top 100 Logistieke Dienstverleners 2020De enquête komt spoedig jouw kant op 

Zo, nu ben je in ieder geval al aardig voorbereid. En dat is maar goed ook, want de logistiek dienstverleners die in 2021 een goede kans maken om in de Top 100 te worden opgenomen zullen spoedig een bericht ontvangen. Dit zal middels een enquête zijn, dus houd je inbox goed in de gaten! En vul deze enquête zo compleet mogelijk in, want alleen zo vergroot je jouw kansen om op de lijst terecht te komen. Een team van onafhankelijke experts zal vervolgens per thema de inhoud van alle ingevulde enquêtes beoordelen om zo een eerlijke verdeling te maken.

 

Meedoen aan het Lean & Green programma? 

Heb jij jouw zinnen gezet op een plek in de Top 100, maar doe je nog niet mee aan het Lean & Green programma? Schrijf je dan gauw in voor één van onze introductiesessies en kom meer te weten over deelnemen aan het CO2-reductieprogramma. Met een Lean & Green Star op zak kun je namelijk al sneller voldoen aan een aantal van bovengenoemde factoren. Let wel, hoe snel je tot een Star erkenning kunt komen hangt af van de duurzame maatregelen die je hebt genomen. Inschrijven kan via https://www.lean-green.nl/events/. 

comments

comments for this post are closed