Over Vattenfall


Energie opwekken zonnepanelen distributiecentrumVattenfall is één van Europa’s grootste energiebedrijven met de ambitie om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken. Daarvoor investeren zij in de opwek van hernieuwbare energie, energie afkomstig van zon en wind. Ze zijn een van de grootste investeerders in windparken op zee en beschikken met hun InCharge netwerk over een van Europa’s grootste netwerken van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Door hun schaalgrote en de grote variëteit aan producten en diensten op het gebied van duurzame energie zijn zij in staat om klanten volledig te ontzorgen bij hun energievraagstuk.

Vattenfall als partner van Lean & Green


Naast het feit dat de ambitie van Lean & Green naadloos aansluit bij de ambitie van Vattenfall (fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken) speelt de energievoorziening een essentiële rol in het verduurzamen en het reduceren van CO2 uitstoot. Vattenfall en Lean & Green dragen met deze samenwerking bij aan het verduurzamen van de transport- en logistieksector, door het bieden van producten, diensten en kennis en expertise aan de sector.  

CO2 uitstoot verlagen door inkoop en opwek duurzame energie


Hernieuwbare energiebronnen voor logistieke sectorVattenfall helpt bedrijven met het verlagen van de CO2-uitstoot in de gehele logistieke keten. Steeds meer organisaties elektrificeren bijvoorbeeld hun wagenpark door bij Vattenfall laadpalen aan te schaffen voor hun technisch vervoer, auto’s en bestelbussen. Ook biedt de enorme groei in het aantal distributiecentra, een goede mogelijkheid voor het plaatsen van veel zonnepanelen. Het is voor organisaties een interessante mogelijkheid om daarmee in een groot deel van de eigen energiebehoefte te voorzien. 

Voor de inkoop van de resterende benodigde energie, kiezen bedrijven en organisaties steeds vaker voor windenergie van Vattenfall als hun belangrijkste duurzame energiebron. 

Daarom Vattenfall


  • Eén leverancier voor het verduurzamen van jouw bedrijfsvoering.
  • Transparantie en grip op jouw energiekosten: het bedrijf biedt altijd online inzicht in je energieverbruik en kosten, contracten en overige energieproducten.
  • Overzichtelijke energierapportages met o.a. de CO2 uitstoot en verbruiksprofielen per locatie.
  • Mogelijkheden voor jouw bedrijf om zich te profileren op het gebied van duurzaamheid en aantoonbaar de CO2 uitstoot te verminderen.
  • Jullie delen een gezamenlijk belang: duurzaamheid. Vattenfall is één van Europa’s grootste, meest duurzame en innovatieve energiebedrijven.

Lees meer over hoe je een volgende stap kunt nemen in de verduurzaming van jouw energievoorziening  of bekijk de voordelen van deelname aan Lean & Green.